Fesztivál segíti a felkészülést

Nagy érdeklődés kísérte tavaly is a bemutatókat Archív
Nagy érdeklődés kísérte tavaly is a bemutatókat Archív - © Fotó: Halcatraz
Nyíregyháza – A három nap alatt közel harminc előadást hallgathatnak meg a vendégek tíz előadótól.

Hosszú, kemény tél van mögöttünk, megyénk horgászai is már nagyon várják, hogy a tavasz beköszöntével ismét elfoglalhassák helyüket a folyók és a tavak partján. Addig is még átgondolják és leellenőrzik mi mindenre van szükségük. A felkészülést segítheti az a Horgász Fesztivál, amelyet immár második alkalommal, március 17. és 19. között rendeznek meg a Halcatraz Horgászcentrumban.

Információk és teszthorgászok

Vajon hogyan született meg a fesztivál ötlete? – kérdeztük Gál József főszervezőtől.

– Sok horgász megfordul egy horgászboltban, ahol próbálnak újabb és újabb, több és több információhoz hozzájutni. Ez adta az ötletet még tavaly, hogy könnyítsük meg az információáramlást egy fesztivál megszervezésével, amelyen számos előadás is elhangzik, segítve a horgászok sikerességét. Ennek eredményeképpen született meg ez a díjmentes rendezvény, ahol az idei évben előadást tart többek között Döme Gábor, a Haldorádó termékek megalkotója, Koós Ferenc harcsahorgász specialista, Kovács Zoltán, az SBS Tactical Baits vezetője és még sokan mások. De jelen lesznek a fesztiválon a Daiwa teszthorgászai, a FOX Team Hungary teljes (pontyhorgász, pergető és finomszerelékes) csapata és több gyártó, illetve forgalmazó képviselője is – magyarázta Gál József.

Kézben az idei újdonságok

A tavalyi rendezvényhez képest mennyire lesz más az idei II. Horgász Fesztivál?

– Tavaly az volt a célunk, hogy az új helyre költözött Halcatraz Horgászcentrumot minél több horgásznak megmutassuk. Az idei évben inkább már az előadások tartalmára helyezzük a fő hangsúlyt, valamint rengeteg akcióval is készülünk, hogy a szezon kezdetén minél kedvezőbben tudják beszerezni a szükséges eszközöket a horgászok. Minden gyártónak itt lesznek továbbá a 2017-es újdonságai is, ezeket nálunk megismerhetik, kézbe vehetik a horgászok. A Halcatraz Horgászcentrum kétszintes: az alsó szinten lesz a fő vásárlótér, viszont a felső szintet úgy alakítjuk ki, hogy legyen egy nagy közösségi tér, ahol egymással is tudnak beszélgetni a horgászok. Gyártók és forgalmazók kiállítási standjai is fogadják a vendégeket. A felső szint lesz igazán a fesztivál színtere, itt lesznek az előadások. Néhány tavalyi előadó mellett meghívtunk új előadókat is. (A rendezvényről további információ a Halcatraz közösségi oldalán található.)

Értékes nyeremények

– A regisztráló vendégeink napi ajándéksorsoláson vesznek részt, illetve vasárnap több fődíjat is kisorsolunk. A sok értékes ajándék közül kiemelném a Daiwa magyarországi forgalmazójának fődíját, a mintegy 140 ezer Ft értékű táborozási kellékekből álló csomagot. Korosztálytól függetlenül várunk mindenkit az idei fesztiválra is. Tavaly például szervezetten jött egy iskolai osztály, valamint több horgász a kedvesével érkezett, s jól érezték itt magukat a hölgyek is. A gyengébbik nem képviselői is szeretik ezt a szép sportot, nagy öröm, hogy egyre több horgászó hölgyet látni a vízpartokon – tette hozzá Gál József.

KM-MML
hirdetés