Fesztivál XXIV–szer Kisvárdán

Kisvárda – Június 22–én pénteken, immár 24–szer szólalnak meg a fanfárok Kisvárdán a Várszínpadon, jelezvén, hogy kezdetét veszi A Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválja. A fesztiválon a legtöbb társulat, szám szerint 18, Romániából–Erdélyből érkezik. Szlovákiából a Kassai Thália Színház, Szerbiából öt társulat, míg Ukrajnát a Beregszászi Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház képviseli.

Az ünnepélyes megnyitó a Várszínpadon lesz 20.30–tól. A megnyitón részt vesz L. Simon László kulturális államtitkár, a színházi szakma nevében Csíkos Sándor színművész – aki egyébként zsűritag is – köszönti a megjelenteket. A fesztivál nyitó előadásaként, a Nagyváradi Szigligeti Színház, Szigligeti Ede: Liliomfi előadását láthatja a közönség, nagyszerű színészi alakításokkal.

A fesztivál programja már délelőtt megkezdődik, amikor a Művészetek Háza Kamaratermében Sebestyén Aba /Marosvásárhely/ Kocsis István: A tér című monodrámáját mutatja be, 11 órától. A színházteremben pedig délután fél öttől a Kassai Thália Színház Brian Friel: Philadelphia, nincs más út! című színdarabjával mutatkozik be.
Délután 16 órakor Szebeni Zsuzsa, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet színházi referense, a kiállítás kurátora, nyitja meg a Kiss Manyi emlékkiállítását a Művészetek Háza kiállítóterében.

A Polgármesteri Hivatal szervezésében pedig kezdetét veszi I. Kisvárdai Népművészeti Vásár és Forgatag, a Művészetek Háza körül. A vásári forgatag 22–23–24–én várja vendégeit s az érdeklődőket.

Vincze Péter

Címkék: ,hirdetés