Fiatal haderővel rajtol a Mátészalka a megye I-ben

Az újoncok lendülete „viheti” a Mátészalkát – no meg Batizi Pócsi Norbertet, aki a feljutás kiharcolásából is kivette részét
Az újoncok lendülete „viheti” a Mátészalkát – no meg Batizi Pócsi Norbertet, aki a feljutás kiharcolásából is kivette részét - © Fotó: Sipeki Péter
Mátészalka – A „kemény mag” maradt, sőt, még erősebbnek is tűnik az újonc Mátészalka – bár bosszankodásra is van ok…

A megyei első osztályban újonc mátészalkaiak egyik fő erénye lehet, hogy fiatal haderőt vethetnek be. Ráadásul a nyári felkészülés során azzal sem kell bíbelődni a szatmáriaknak, hogy nulláról kezdjék a csapatépítést. A megye kettőben bajnokságot nyert legénység „kemény magja” változatlanul rendelkezésre áll, habár akadnak távozók – a keret még acélosabbnak tűnik.
Ahogy arról korábban hírt adtunk, az Olaszországban munkát vállaló Botos Daniel két év után visszatért. A középpályás mellett Czimerman Eike is a friss szerzemények táborát gyarapítja: a támadó a Terem játékosaként már belekóstolt a magyar közegbe, momentán a romániai Kámándról érkezett a szalkaiakhoz. A harmadik régi-új ember – elképzelhetően – Drabik Milán lesz, aki egy éves nyírmeggyesi kitérőt követően folytathatja ismét az MMTK együttesében.

Ami pedig a búcsúzókat illeti… Szabó Istvánt a Mérk-Vállaj, míg Kovács Ádámot a Nyírcsaholy veheti számításba a következő szezonban. Ugyanakkor Bojer Balázs mellett Botos Gergely és Mészáros Tamás további jövője még kérdéses. Vagyis, Bákonyi György edző nyugodtan hajthatja esténként álomra a fejét, mert éltetheti a reményt, hogy a gárda nem lóg majd ki a mezőnyből.
Erre annál is inkább, komoly esély mutatkozik, mivel az eddig letudott gyakorló meccseken jó képet festettek a társulatról. A Mátészalka 6–0-ra verte a Nyírmadát, az NB III-as Cigánd elleni 1–0-ás vereség miatt sincs ok a szégyenkezésre. Az pedig egyenesen biztató, hogy az „osztálytárs”, az élcsapatok közé jelölt Ibrány otthonában 3–2-re nyert, míg a legutóbbi fellépésen Csengerben játszott döntetlent (1–1). Szombaton (10 óra) a Nyírkarász vendégeként szerepel a csapat.

Bizonyítani a szabolcsi futballerejét!

Na és van még itt valami… A Magyar Kupa országos főtűbla nyitókörében a Somogy megyei Babocsára „rendelték” a Szalkát, ami – finoman szólva – is a meghökkentette az érintetteket.
– Néhány nap után is nehéz felocsúdnunk a kupasorsolás okozta sokkból. Mivel át kell utaznunk az országot, ezért folyamatos egyeztetésben voltunk a babócsai csapat vezetőivel a legoptimálisabb időpont kiválasztásában. Sikerült megállapodnunk, az erdetileg kijelölt augusztus 12. helyett egy héttel korábban játsszuk le a meccset. A helyi internetes fórumokon úgy értékelik, hogy könnyű a hazaiak sorsolása, mivel újonc megyei I-es csapatként érkezünk, de mi szeretnénk bebizonyítani, hogy továbbra is a Szabolcs megyei bajnokság az egyik legerősebb az országban – latolgatta az esélyeket Plesu Ádám, az MMTK technikai vezetője.

KM-KT

Címkék: ,


Sporthírek


hirdetés