Fiatal tehetségeket néztek meg

Akt.:
A nyíregyházi Kruták Bende (kék felsőben) is részt vett a kiválasztón
A nyíregyházi Kruták Bende (kék felsőben) is részt vett a kiválasztón - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A legjobbak a serdülő válogatott bő keretébe is bekerülhetnek.

Kedden a Magyar Kézilabda Szövetség a megyei kézilabda szövetséggel közösen a Zrínyi Ilona Gimnázium tiszavasvári úti tornacsarnokában kiválasztót tartott megyénkbeli 2004–2005-ös születésű fiú kézilabdázók körében. Akik a szűrésen átjutnak, a serdülő válogatott bő keretéhez is kerülhetnek.

Tesztelik a gyerekeket

– A nap folyamán fiatal tehetségeket nézünk meg, ezekre az alkalmakra több ezer gyerek jelentkezik folyamatosan országszerte, ezeket a fiatalokat a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai stábja Papp György vezetésével teszteli. Az eredmények értékelése után történik meg majd februárban a szűkítés, ahol kiválasztjuk a legjobb hatvan gyereket, ők egy nagyon komoly orvosi vizsgálaton és terheléses teszten esnek át. Ezután ezek a tanulók egy hatéves program keretén belül serdülő, junior, ifjúsági korukban is közös edzéseken vesznek részt, kiemelten figyeljük és egyengetjük pályafutásukat – avat be a program részleteibe Rácz Sándor megyei szakfelügyelő-mentor.

Jó pár szabolcsi gyerek eljutott már a válogatottságig, említhetjük például Máthé Dominiket vagy akár Bodó Richárdot.

Óriási felelősség

– Szakfelügyelőként két éve járom a megyét és örömmel tapasztalom, hogy rendkívül sok tehetséges gyereket láttam, jó táptalaj a mi megyénk. Óriási az edzők felelőssége, hogy hogyan sáfárkodnak ezekkel a csiszolatlan gyémántokkal, hogyan építik fel őket. Sajnos, ez a megye nem tudja megtartani értékeit, hiszen a legközelebbi élvonalbeli csapat Cegléden és Szegeden működik, ezért lenne nagyon fontos, hogy férfi vonalon is legyen elsőosztályú csapatunk – zárta gondolatait Rácz Sándor.

Papp György, a Magyar Kézilabda Szövetség szakfelügyelője kiemelte, hogy női vonalon kitűnő és folyamatos az utánpótlás, de férfi vonalon is vannak biztató jelek, ezért tartja fontosnak az ilyen eseményeket, hogy folyamatos legyen a tehetségek kiemelése, hogy ne legyenek „lyukas” korosztályok.

BB
hirdetés