Fiatal zenei tehetség szerzői estje a Vikárban

Balogh Máté
Balogh Máté
Nyíregyháza – Folytatódik a Kultúra rejtett arcai programsorozat: a Luther Passage a Kultúráért Egyesület január 16-án, hétfőn Balogh Máté szerzői estjére invitálja a zeneszeretőket.


Balogh Máté még csak 26 éves, de nagyon komoly szakmai múlt áll már mögötte. Artisjus-díjas művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorandusz hallgatója és óraadó tanára, akinek számos rangos nemzetközi és hazai fesztiválon szólaltak már meg kompozíciói. Megnyerte a Színház- és Filmművészeti Egyetem, majd a Zeneakadémia zeneszerzőversenyét, egyike annak a négy fiatal európai zeneszerzőnek, akiknek darabjait beválasztották a European Composer and Songwriter Alliance konferenciájának záróhangversenyére. 2015-ben az ostravai Generace zeneszerzőverseny kiemelt különdíját vehette át, győzött az olasz Fondazione Spinola Banna per l’Arte alapítvány pályázatán, a Magyar Zenei Fórum zeneszerzőversenyén pedig a kamarazenei kategóriában I. díjat, míg a nagyzenekari kategóriában II. díjat szerzett.

Zeneszerzőként és színpadi produkciók zongorakísérőjeként többször részt vett a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkájában. A hangverseny, melynek a Vikár Sándor Zeneiskola ad otthont, 19 órakor kezdődik, közreműködik a Weiner Ensemble.

KM
hirdetés