Fiatalkorú segítségével terítette a herbált a nyíregyházi díler

Fiatalkorú segítségével terítette a herbált a nyíregyházi díler
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ellen a helyi férfi és társai ellen, akik néhány éve abból élnek, hogy környékbeli fiataloknak bódító anyagot tartalmazó növényi törmeléket értékesítenek.

A vádirati tényállás szerint a férfi interneten keresztül, hetente több alkalommal kisebb mennyiségű, 70-150 gramm kábító hatású anyagot, ún. herbált vásárolt, és azt lakásán értékesítette 1.000,-Ft-os grammonkénti áron. A férfi a megvásárolt herbált mikrohullámú sütőben először kiszárította, majd 1 grammos pakkokba kiporciózta.

A férfivel együtt élő fiatalkorú és felnőtt nő is tudott ezen tevékenységről, tisztában voltak a kiporciózott kábító hatású anyag rejtekhelyével, és azzal is, hogy milyen áron kell azt értékesíteni. A férfi távollétében kérésére ők szolgálták ki a vásárlókat. I.r. vádlott által beszerzett kábító hatású anyagot szervezetten, egymás tevékenységéről tudva értékesítették.

A nyomozók 2015. december hó 01. napján csaptak le a vádlottakra, a lakásban több mint 70 gramm új pszichoaktív anyagot tartalmazó zöld növényi törmeléket és fehér port, valamint bűncselekményből származó 2,7 millió forintot és nagy értékű arany ékszereket foglaltak le. A rendőri intézkedés során több fogyasztót is kézre kerítettek, akik éppen a rendőri akció során akartak a vádlottaktól vásárolni.

A férfi azzal, hogy bűncselekmény elkövetésére fiatalkorút is felhasznált 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel, míg női társai 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés minősített eseteit valósítottak meg.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –
hirdetés