Fiatalokat tartanak a pályán

Fiatalokat tartanak a pályán
Fiatalokat tartanak a pályán
Nyíregyháza – Több mint nyolcezer pályakezdő munkanélkülivel vették fel megyénkben a kapcsolatot, közülük háromezernél többnek nyújtottak valamilyen munkaerő-piaci szolgáltatást.

Végeredményben 150 fiatal elhelyezkedését segítette a kezdeményezés – emelték ki az eredményeket a „Pályakezdő munkanélküliek foglalkoztatását elősegítő munkaerő-piaci program” keddi záró rendezvényén.

– Három évvel ezelőtt nyertünk támogatást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Központtól olyan program végrehajtására, amelyben egy meglehetősen nehéz helyzetben lévő rétegnek kívántunk segítséget nyújtani. A végrehajtáshoz konzorciumot hoztunk létre, bevonva a megye valamennyi kistérségét, három alapítványt és egyéb szervezeteket.

Folytatják a munkát

– Közösen vettünk fel húsz pályakezdő fiatalt, akiknek menedzseri képzést követően két éves foglalkoztatási lehetőséget teremtettünk a program keretében. Az ő bevonásukkal sikerült több ezer pályakezdőt elérni és felhívni a figyelmüket a munkaerő-piaci lehetőségekre – értékelt a pályázatot benyújtó és az eseménynek otthont adó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht. Képzési Központjában Tisza András ügyvezető igazgató.

A program lejártával a húsz menedzser jelentős részét tovább foglalkoztatják a küldő szervezeteik, a többieknek is sikerült zömében elhelyezkedni és egyéb, kapcsolódó területen folytatni a munkát.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés