Fiatalos lendülettel a rutin ellen

By Bodnár Tibor
A Nyíregyházi FSE-NYKS a 13-16. helyért folytatja a kosárlabda amatőr női NB I-ben, az első párharcot Tatabányán kezdi a főiskolás csapat.

Az alapszakasz zárását követően a rájátszásban két párharc vár a Nyíregyházi FSE-NYKS-re az amatőr női NB I-ben. A főiskolások a Keleti csoport nyolcadikjaként elsőként a nyugati ág hetedik helyezettjével, a Tatabányával találkoznak, a 13–16. helyért kiírt pároscsata első felvonása szombaton délután esedékes a dunántúli városban.

– A Tatabánya csapatát nagyrészt azok a rutinos játékosok alkotják, akik esztendőkön át megnyerték a másodosztályt, de nem vállalták az élvonalbeli szereplést – jellemezte az ellenfelet Farkasinszki Gyuláné, az NYFSE-NYKS edzője. – A rutin tehát az ellenfelünk mellett szól, amit mi fiatalos lendülettel megpróbálunk kiegyenlíteni. Eredményre vonatkozó célt nem fogalmaztunk meg, a lényeg, hogy játszunk egy jót, lehetőleg azok is, akik a bajnokságban kevesebbet jutottak szóhoz, mert a több fronton is bevetett kulcsemberek fáradni látszanak. Persze, jó lenne olyan eredményt elérni, ami még reményt ad a jövő vasárnapi visszavágóra.
hirdetés