Fidesz: adóemelést akar a DK

Budapest, 2013. január 26., szombat (MTI) – Adóemelést akar a Demokratikus Koalíció (DK) – kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vezette párt szombati kongresszusát, amelyen programjuk elfogadásáról döntenek.

A Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a baloldal programja nem más, mint azoknak a megszorításoknak a másolata, amelyekkel Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon együtt tette tönkre az országot.

“A program fekete-fehéren kimondja: ha rajtuk múlna, megemelnék a kis- és középvállalkozások társasági adóját, az emberek személyi jövedelemadóját, elvennék a gyermekek után járó családi adókedvezményt, eltörölnék a minimálbért, újra bevezetnék a tandíjat, és vizitdíjat szednének az egészségügyi szolgáltatásokért” – sorolta Selmeczi Gabriella.

Hozzátette továbbá, hogy a program értelmében ingatlanadót vezetnének be, eltörölnék a magyar föld és a magyar gazdák védelmét, megszüntetnék a jelenlegi kormány által illetékmentessé tett örökösödést, “újra kiürítenék a nyugdíjkasszát”, és ismét ezreket kényszerítenének munka helyett segélyekre.

A pedagógusoknak is megint “fűt-fát” ígérnek, miközben tízezreket tettek közülük utcára, bérüket csökkentették, és háromezer iskolára tettek lakatot – írta a kormánypárt szóvivője, azzal folytatva, hogy ha a DK-n múlna, hatályon kívül helyeznék az alkotmányt is, amely tiltja az ország eladósítását, az offshore cégek pénzelését és a nemzeti vagyon eladását.

Selmeczi Gabriella szerint a DK a lakosságot sújtó adóemeléssel pótolná az extraprofittal rendelkező szektorok különadójának eltörlését.

Közleményét azzal zárta, hogy “ebből a szélsőséges politikából egyszer már elég volt, mert megnyomorította, eladósította és megosztotta az országot”.

 

 

– MTI –

Címkék: , , ,hirdetés