Kisvárda hírei

2014.06.03. 16:27

Sínen van a biztonság!

Nyíregyháza - A MÁV és a rendőrség együtt ellenőrizte a közlekedőket, és felhívta a figyelmet a szabályok betartására.

Nyíregyháza - A MÁV és a rendőrség együtt ellenőrizte a közlekedőket, és felhívta a figyelmet a szabályok betartására.A megyeszékhelyen, Tiszabezdéden, valamint a Kisvárda és Ajak között található vasúti átkelőknél tartott kiemelt ellenőrzést kedden egy országos baleset-megelőzési kampány keretében a MÁV és a rendőrség megyénkben. A legtöbb vasúti átjárós balesetet a gyorshajtás, illetve a vezetés közbeni telefonálás okozza. Nagy veszélynek vannak kitéve azok a kerékpárosok és gyalogosok, akik körültekintés nélkül haladnak át a kereszteződéseken.

Szabálykövetők kontra eszementek

– Én kifejezetten örülök az ilyesfajta kampányoknak, amelyek a balesetek megelőzését szolgálják – mondta el kedden délelőtt a Tokaji úti piacra igyekvő, autójával a lezárt sorompó előtt állomásozó Harman Tibor, hozzátéve: a türelmetlen szabálytalankodók megérdemlik a tekintélyes büntetést! – A múltkorában a Simai úti átjárónál kaptam „dupla pirosat”, közel fél órába került, mire átjutottam a síneken. Hamar feltorlódtak a vonat elhaladását váró négykerekűek. Egyszer csak a sor mellett kb. 70 km/h sebességgel elhúzott egy nagy nyugati autó, és szinte lassítás nélkül átszlalomozott a tiltórudak között az érkező szerelvény orra előtt alig 100 méterrel. Megdöbbentett a látvány, sokáig csak csóváltam a fejem, hogy ennek elment az esze, hova a halálba siet ennyire?

KM-PI

További részletek a Kelet-Magyarország június 4-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!