Fidesz.hu: Kína és Magyarország közötti kapcsolatok előmozdításáról tárgyalt a Fidesz delegációja Kínában

Budapest, 2012. június 21., csütörtök (MTI) – A Kína és Magyarország közötti kapcsolatok előmozdításáról tárgyalt a távol-keleti országban Nagy Andor vezetésével a Fidesz delegációja – számolt be a fidesz.hu csütörtökön.

A közlés szerint a delegáció Hu Csun-huának, (Hu Chunhua) Belső-Mongólia Autonóm Terület párttitkárának meghívására látogatott Kínába.

Az utazás célja a Belső-Mongólia és Magyarország, illetve Csungking és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatok előmozdítása volt. A Kína és Magyarország közötti kapcsolatok az elmúlt két évben felélénkültek, és a látogatás hozzájárul ahhoz, hogy tovább erősödjenek. A kormányközi együttműködés elmélyítéséhez a pártok közötti kapcsolattartás elengedhetetlen – olvasható a beszámolóban.

A küldöttség, melynek Nagy Andor mellett Jakab István, illetve a parlament magyar-kínai baráti tagozatának három tagja, Csenger-Zalán Zsolt, Cseresnyés Péter és Gruber Attila országgyűlési képviselők, valamint Perényi Zsigmond, a Fidesz külügyi titkára is tagja volt, Belső-Mongólia fővárosában, Hohhotban találkozott Hu Csun-huával. Hu Csun-hua eséllyel pályázik arra, hogy az ősszel esedékes tisztújításon bekerüljön a Kína kilenc legfontosabb politikai vezetőjét tömörítő bizottságba.

A Nagy Andor vezette delegáció emellett a rohamosan fejlődő belső-kínai nagyvárosban, Csungkingban (Chongqing) is megbeszélést folytatott, Pekingben pedig a Kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület alelnökével, Vang Cse-csennel (Wang Zhizhennel) tárgyalt.

– MTI –
hirdetés