FIDESZ sajtótájékoztató: Évekig csorbult az alkotmányos alapjog

Fölösleges jogi korlátozások megszüntetését kezdeményezte dr. Kovács Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, aki az előkészített szakmai anyagot pénteken adta át Nyíregyházán dr. Répássy Róbertnek, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárának.

Nyíregyházán több mint 3500, országosan pedig 100.000-nél is több olyan ingatlan található, amelyre vízbázis védelme címen tulajdonosi jogok gyakorlását korlátozó használati jogot jegyeztek be az illetékes vízközmű szolgáltató javára. Egyéni országgyűlési képviselőként felkerestem az érintett ingatlan-nyilvántartási és vízügyi hatóságokat. Az egyeztetések után egyértelművé vált, hogy a szaktárcák korábbi években folytatott átgondolatlan jogalkalmazása és a tisztázatlan jogszabályi háttér miatt csorbult a tulajdonosok alkotmányos alapjoga – mondta el dr. Kovács Ferenc.

– A helyzet megváltoztatásához több jogszabály egyidjű rendezésére lesz szükség – mondta a szakmai anyagot átvevő államtitkár, aki 15 napon belül írásos választ ígért, s úgy véli: év végéig sikerül meghozni a szükséges törvényi módosításokat.

– Nyéki Zsolt –
hirdetés