Kisvárda Master Good SE

2020.03.06. 08:15

Egységesen, csapatként

Pénteki ellenfelük jobb csapat annál, mint amit a tabella mutat.

Siska Pálma és Samira Rocha is visszavágna az őszi vereségért

Fotó: Pusztai Sándor

Múlt szombaton a sérülésektől és betegségektől tizedelt Kisvárda Master Good SE élvonalbeli gárdája vereséget szenvedett a Vác otthonában. Pénteki ellenfelük, a Fehérvár is vesztesen hagyta el a pályát a legutóbbi fordulóban, a Fejér megyeiek drámai végjátékot követően kaptak ki hazai pályán az újonc Szombathelytől. Az utolsó másfél percre háromgólos hátránnyal fordult a Fehérvár, két kapusbravúrt követően csodával határos módon azonban egalizált, Walfisch piros lapját követően Gorilszka értékesítette a megítélt büntetőt, így végül a vasiaké lett a két pont.

Siska Pálma és Samira Rocha is visszavágna az őszi vereségért
Fotó: Pusztai Sándor

A váci meccs tanulságai

A két gárda múlt októberi, székesfehérvári mérkőzésén a hazaiak magabiztosan múlták felül szabolcsi ellenfelüket, legeredményesebb játékosuk Claudine Mendy volt, a francia légiós nyolcszor talált a kapuba, kisvárdai részről Tamara Radojevics kilencszer zörgette meg a hálót.

– A Vác elleni mérkőzés nem lehet kiindulópont, mert sok játékosunk hiányzott, ezért szűkültek a variációs lehetőségeink. Egy fontos tanulsága azért volt a meccsnek, hogy nem szabad megijednünk senkitől sem, semmilyen helyzetben. Ha esetleg kevesebben vagyunk, akkor is bátrabban, merészebben kell játszanunk. A Fehérvár ellen viszont mindenképpen győzni szeretnénk – szögezte le határozottan Bakó Botond, a Kisvárda vezetőedzője. Kulcsmérkőzés lesz ez a benn­maradás szempontjából, mert sikerünk esetén biztosan magunk mögött tudjuk tartani a Békéscsabát és a Szent István csapatát. A Fehérvár pozíciója csalóka, sokkal jobb csapat annál, mint amit a tabella aktuálisan mutat. Nem könnyű ellenfél, és náluk is vannak olyan meghatározó játékosok, akik döntő szituációkban képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. Ilyen játékosaink nekünk is vannak, de meghatározó lesz az, hogy mennyire egységesen, csapatként tudunk majd játszani – fogalmazott Bakó Botond.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában