Fidesz-sajtótájékoztató: Jogosulatlanul senki sem tartózkodhat Magyarországon

Nyíregyháza – Az elmúlt időszakban a kormány sokat tett azért, hogy fokozza Magyarország polgárainak biztonságát – jelentette ki dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, sorra véve a jelentősebb biztonságpolitikai intézkedéseket.

– A parlament gyorsan és jól reagált az illegális bevándorlók okozta kihívásokra. Törvénymódosítások révén megfelelő jogosítványokat adott a hatóságok kezébe, hogy hatékonyan felléphessenek terrorgyanús esetekben. Különleges jogrendként bevezettük a terrorvészhelyzetet, immár a honvédség is bevethető. Az alaptörvény-módosításhoz megkaptuk az ellenzéki Jobbik támogatását.

A szocialisták a belügyminisztérium terrorellenes törvénycsomagjának elfogadásában voltak partnerei a kormánynak. Szigorodtak a migrációs törvények, létrejött egy központi információgyűjtő szerv, a Tibek, elértük, hogy jogosulatlanul egyetlen külföldi se tartózkodhasson hazánkban. Az illegális bevándorlás gerjeszti a terrorizmust, erre sajnálatos példák a brüsszeli, párizsi, orlandói események – tette hozzá dr. Simon Miklós.
hirdetés