Fidesz-sajtótájékoztató: Sok mindent veszélybe sodor a kényszerbetelepítés

Nyíregyháza – A kényszerbetelepítés elleni népszavazás egyik vonatkozását világította meg csütörtöki sajtótájékoztatóján Petneházy Attila.

– Fokozódik a migrációs nyomás, ezért a kormány meghosszabbítja a válsághelyzetet. Semmi nem utal arra, hogy vége szakadna a népvándorlásnak, ami nemzetbiztonsági kockázatokkal is fenyeget – vázolta a helyzetet általánosságban a kormánypárt országgyűlési képviselője, mielőtt a gazdasági vonatkozást vette górcső alá. – Mindez Európára és hazánkra is növekvő terheket ró, elég csak a déli határunk védelmi költségeire gondolni.

Szintén aktuális, hogy a kormánynak – és Nyíregyházának is – lehetősége nyílik egyre nagyobb arányban támogatni az iskolakezdést, elég ha csak az ingyenes tankönyvellátásra, a diákok díjmentes étkeztetésére gondolunk. Sok más mellett ezeket a juttatásokat is veszélybe sodorhatja a kényszerbetelepítés. Felelős, gyermekei jövőjéért aggódó szülőként és hazánk jövőjéért dolgozó politikusként is arra kérek mindenkit, hogy október másodikán menjen el szavazni és nemmel válaszoljon a feltett kérdésre.
hirdetés