Fidesz-sajtótájékoztató | Több mint három milliárd “önhiki”

Akt.:
Nyíregyháza – Több mint három milliárd forintot kapott a megye „önhiki” címén – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Lipők Sándor, Kemecse polgármestere, aki hozzátette: bár nem ment mindenhol zökkenőmentesen az átállás a feladatfinanszírozásra, végre nem nyomja folyószámlahitel és működési hitel a települések vállát.

Lapunk kérdésére kiemelte: erre a mostani forrásra azért volt szükség, mert az önkormányzatok helyi bevételeinek mértéke nem volt mindenhol elégséges a megfelelő finanszírozáshoz.

– Azzal, hogy a kormány konszolidálta az ötezer fő alatti településeket, az ötezer felettieket pedig a jövő év első negyedévében fogja (erre 400 milliárd forint van elkülönítve a 2014-es költségvetésben), szabadabb mozgástere lesz az önkormányzatoknak. Farkas Ernő, Rakamaz polgármestere elmondta: az MSZP minden decemberben kifizetetlen számlákat és adósságot hagyott a települések vezetőire, a Fidesz ellenben partnerként tekint rájuk. – Tervezhetőbbé, finanszírozhatóbbá válik az önkormányzatiság.


Jobbik-reagálás a Fidesz sajtótájékoztatóra

A Fidesz mai, nyíregyházi sajtótájékoztatójára, melyet Lipők Sándor tartott a SZON-on megjelent “Több, mint 3 milliárd önhiki” cím alatt, dr. Kiss Sándor (Jobbik) az alábbi reagálást kívánja közzé tenni:

Az önkormányzatok a kormány a hibájából váltak forráshiányossá, mivel az elvonta a helyi bevételeiket. Az “önhiki” nem más mint az ,önkormányzatok elvont saját bevételeinek részleges visszapótlása.”

– Kiss Sándor –
országgyűlési képviselő
hirdetés