Fidesz: További egyeztetés lesz Tarlós főpolgármester-jelöltségéről

Várhatóan pénteken a Fidesz országos elnöksége és a párt budapesti szervezetének kibővített ülése dönt arról, hogy elfogadja-e azokat a feltételeket, amelyeket Tarlós István III. kerületi független polgármester szabott főpolgármester-jelöltsége feltételenként.

Ezt Orbán Viktor jelentette be kedden azt követően, hogy egyeztetett Óbuda polgármesterével.

Tarlós István egyik feltétele, hogy továbbra is függetlenként politizált, vagyis csak úgy vállalja el a jelölést, hogy nem lép be a Fideszbe.

Tarlós István az egyeztetést követő sajtótájékoztatón elmondta, Budapest érdekeit kívánja szem előtt tartani, ezért nem lép be az ellenzéki pártba.

A politikus második feltétele, hogy kormányoldalról és az ellenzék részéről egyaránt támogatást vár.

Úgy fogalmazott: Budapestnek együttműködésre, nem ellentétekre van szüksége. A harmadik feltétel, hogy 2 főpolgármester-helyettessel és 4 alpolgármesterrel dolgozna együtt, a főpolgármester-helyettesek közül egyet a jobboldal, egyet a baloldal adna, az alpolgármesterek közül pedig 2 baloldali, 2 jobboldali lenne.
Tarlós István feltételként szabja meg, hogy a Fidesz támogassa a 4-es metró építését, és dolgozzon ki új panellfelújítási programot.

Óbuda polgármestere azt is feltételként szabta meg, hogy főpolgármesteri győzelme esetén szabad kezet kapjon a főpolgármesteri hivatal átalakításhoz.

Orbán Viktor pártelnök a feltételek kapcsán elmondta, a 4-es metró megépítését és a panellprogramot mindenképpen támogatni tudják.

Úgy fogalmazott: a párttagság kérdésén kell elgondolkodnia. Hozzátette: megértette Tarlós István szempontjait, azt azonban nem szeretné a Fidesz, ha az együttműködés egyoldalúan a kampány idejére korlátozódna.

Ahhoz mindenképpen ragaszkodik a Fidesz, hogy Tarlós István vezesse a Fidesz fővárosi listáját.

A végső döntést pénteken hozza meg az ellenzéki párt az országos elnökség és budapesti szervezet kibővített ülésén.
hirdetés