Fidesz: Védjék a vízbázist!

Vizsgálatot követel, továbbá állami szerepvállalást sürget és a későbbi hasonló katasztrófák megelőzésére irányuló nagyszabású program beindítását a Fidesz.

Az elmúlt napok „ivóvíz-mizériája” a helyi képviselő-testületben helyet foglaló ellenzék párt vezetőit a történtek annak felidézésére késztették, hogy 2002-ben elindult volna egy folyamat, amely – állami háttérrel – a miskolci ivóvíz-bázis bizonságosabbá, védettebbé tételét célozta, ám a program a 2004-es kormányaztai takarékoskodás eredményeképpen elakadt.

Szinay Attila és Juga György a miskolci Fidesz-frakció nevében tegnapi sajtótájékoztatóján abbéli nézetének adott hangot, hogy ha a program élne, talán a több ezer megbetegedést okozó fertőzés is elkerülhető lett volna. Ezzel összefüggésben a fideszes politikusok „érdekesnek” nevezték, hogy a mostani események nyomán (hozzájuk hasonlóan) vizsgálatot indítványozó környezetvédelmi miniszter azonos azzal, aki anno a hivatkozott programot „leállította”.

Szinay Attila a városi önkormányzat következő ülésére indítványt adott be, miszerint a borsodi megyeszékhely vezetése kezdeményezzen kormányzati intézkedéseket az ügyben.
hirdetés