Figaro itt, Figaro ott, Figaro a múzeumfaluban

Akt.:
Pünkösdhétfőn a perui néptáncosok a közönséget is aktivizálták
Pünkösdhétfőn a perui néptáncosok a közönséget is aktivizálták - © Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – A múzeumi világnap apropóján szerdán újra megnyílik a nagyközönség előtt a borbélyműhely a sóstói skanzenben.


– A műhelyt a mezővárosi iparos foglalkozásokat bemutató műhelysorról a faluközpontba költöztettük át. Figaro itt, Figaro ott címmel interaktív tárlatvezetést tartunk – újságolta dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója. Hozzátette, hogy az önként jelentkező férfi vendégek egy mester közreműködésével új frizurát rendelhetnek maguknak. A zenei aláfestésről a Garabonciás Művészeti Iskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskolába járó citerásai gondoskodnak. Leg, leg, leg… címmel néprajzi raktáraink legjeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Tengerimalac leves sok zöldséggel? elnevezéssel ismeretterjesztő előadásokat ajánlunk az Andok térségében élő indiánok számunkra furcsának tűnő szokásairól. Ezzel is népszerűsítjük a pünkösdkor nyílt időszaki kiállításunkat.
Gyűjteményünk megismerését, a porták megismerését gyűjteményőrök, illetve interpretátorok segítik. Ők azok, akikkel látogatóink nap mint nap találkozhatnak, ők kalauzolják vendégeinket, elmesélik az épületekhez és építményekhez kötődő érdekesebb információkat, vagy éppen valamilyen házi, ház körüli munkát, esetleg kézműves tevékenységet végeznek, amelybe látogatóink is bekapcsolódhatnak.

Szelfizzenek a munkatársainkkal a múzeumfalu területén!

– Szerdán vendégeink népviseletbe öltözve fényképet készíthetnek magukról a fényképész műteremben. Szeretnénk megkérni a látogatóinkat, hogy szelfizzenek a munkatársainkkal a múzeumfalu területén, és osszák meg a képeket a nagyvilággal.

Így tehát, aki ekképpen cselekedik, megosztó személyiséggé válik, ami a múzeumi világnap sajátossága lehet Nyíregyházán.

KM–LTL
hirdetés