Figyelem! Közeleg a határidő!

Nyíregyháza – Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Adóosztálya tájékoztatja a tisztelt adófizetőket, hogy a napokban postázta a nyilvántartott adózók folyószámla egyenlegét tartalmazó 48.169 db értesítést a 2017. február 10-ig beérkezett befizetések figyelembevételével.


Az értesítő tartalmazza az adózó tavalyi évről elmaradt tartozását és a 2017. évre esedékes helyi adókat, valamint a gépjárműadót és az esetleges késedelmi pótlékot. A 2017. I. félévre esedékes adók befizetési határideje – a munkaszüneti nap miatt – március 16. Azokat az adózókat, akiknél a gépjárműadó vonatkozásában az adókötelezettséget érintő változás következett be – ez közel 12.500 adózót érint –, az adóhatóság tértivevényes levélben értesítette.

Az adóhatóság felhívja az adózók figyelmét arra, hogy a fizetési határidőre érdemes odafigyelni, mivel azoknak az adózóknak, akik fizetési kötelezettségüknek határidő után tesznek eleget, késedelmi pótlékot kell felszámítani, illetve nem fizetés esetén végrehajtási eljárást is kezdeményezhet a tartozókkal szemben.
Tekintettel az adók befizetésének határidejére, az adóosztály március 16-án (csütörtökön) rendkívüli ügyfélfogadást tart 8 órától 20 óráig az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál.

– Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala –
hirdetés