Fillérekért „Aranyozza be” a diákok hétvégéjét az idei Mandala Nyár

A rettenthetetlen hőst Csőre Gábor alakítja
A rettenthetetlen hőst Csőre Gábor alakítja - © Fotó: Vígszínház
Nyíregyháza – Arany-jeggyel töredék áron nézhetik meg a Toldit az iskolások.

„Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, / Meddig a szem ellát puszta földön, égen.” Igen, akiről szó van, nem más, mint Toldi Miklós, a hősiesség, a bátorság, a kitartás, a hűség, a becsület és az emberség példaképe.
Arany János elbeszélő költeménye, a magyar irodalom klasszikus remekműve 1846-ban született a Kisfaludy Társaság pályázati felhívására. Toldi Nagy Lajos király nagy erejű vitéze volt, kinek emlékét sok legenda őrizte. Az elismerésért és megbecsülésért küzdő fiú lebilincselő kalandjai pénteken és szombaton este 21 órától a Mandala Nyár keretében, a Vígszínház előadásában elevenednek meg, Csőre Gábor főszereplésével.

Toldi, XXI. századi köntösben

– Látványos, lenyűgöző előadást láthatnak az érdeklődők a Sóstói Múzeumfaluban, élőzene és különleges vizuális effektek (animáció, árnyjáték) varázsolják modern, igazi mai történetté a közismert elbeszélő költeményt. Egy ilyen előadásra bizonyára még a vakációzó fiatalok is vevők lennének! – ötlött fel bennünk, majd elhatároztuk, hogy a diákoknak – tekintettel a 200. Arany-évfordulóra – jelképes áron, 3200 forint helyett mindössze 200 forintért kínáljuk fel a lehetőséget erre a minden értelemben felhőtlennek ígérkező szabadtéri kikapcsolódásra a hétvégén – mondta Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője.

Gyermekdarabokkal folytatják

Hozzátette: a Toldi-turné Nyíregyháza után Nyírbátorban, Nagyváradon és Nagyszalontán folytatódik a Vígszínház előadásában. A szombat esti vihar miatt elmaradt Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékot augusztus 22-én fél kilenctől játsszák a múzeumfaluban, augusztus utolsó hétvégéjén pedig olyan szórakoztató mesejátékokkal kedveskedik a gyerekeknek a Mandala Dalszínház, mint a Micimackó és a Lúdas Matyi.

KM-PI
hirdetés