Filmforgatás, pergetés

Holló Arnold a napokban a Leveleki-víztározó pergetőpályáján csónakból fogta ezt a csukát
Holló Arnold a napokban a Leveleki-víztározó pergetőpályáján csónakból fogta ezt a csukát - © Fotó: magánarchívum
Levelek – Háromnapos verseny kezdődik ma a Leveleki-víztározónál.

Mozgalmasan telnek a napok a Leveleki-víztározón. Már korábban is készültek itt filmek a horgászattal és vadászattal foglalkozó magyar televíziós csatorna számára, nagy sikert aratott például a Varga Pál által készített alkotás a pergető horgászatról.

Országos verseny színhelye

Az elmúlt napokban Ács József és csapata forgatott a tavon, valamint faggatta a vizet, s bizony 15 kilogramm feletti pontyok is horogra akadtak. A harcsaállományról is képet kaphatnak a tó gazdái, ugyanis szeptember 20-án háromnapos harcsafogó verseny kezdődik a víztározón.

– A tavaszi versenyünkön a hideg időjárás miatt nem ettek a harcsák, most pedig az elhúzódó nagy meleg lehet a rossz előjel a versenyzőknek – mondta el lapunknak a Leveleki-víztározó halgazdálkodási jogával rendelkező Nyírségi Hal és Vad Kft. tulajdonos ügyvezetője, Mikucza Zsolt. – Bízunk azért a horgászok sikerében, hiszen egyben ez egy tesztverseny is lenne, mivel a Magyar Országos Horgász Szövetség felkérésére jövőre országos verseny színhelye lenne a tó.

Negyven csónak legénysége

– Elkészült egyébként a vízparti iskola is, ahol a horgászattól a vitorlázásig nyílik lehetőség a gyermekek és a fiatalok képzésére. Sokan szeretik a pergetős horgászatot, a növekvő népszerűsége miatt további csónakokat kellett beszereznünk. A pergetés közkedveltségét jelzi, hogy a szeptember 30-án megrendezendő II. Doránt Vilmos pergető emlékversenyre már negyven hajó legénysége nevezett be. A mostani hétvégén a harcsafogó verseny miatt nem korlátozzuk a horgászatot, de a jövő héten a pergetős verseny idejére ­lezárjuk a tavat a horgászok elől – tette hozzá Mikucza Zsolt.

MML
hirdetés