Fitten és aktívan kell élni 70 felett is!

Ilyenek voltunk... – mutatja az ünnepelt, Marika; testvérei: Anna, Lídia, Magdolna és Klára társaságában
Ilyenek voltunk... – mutatja az ünnepelt, Marika; testvérei: Anna, Lídia, Magdolna és Klára társaságában - © Fotó: a szerző
Nyíregyháza – Az elnök néptánc- és kóruscsoportot alapított, majd elvégezte a szenior táncoktató képzést.


Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát – szokták mondani. Ha ez így van, a mindig fitt, energikus és derűs nyíregyházi Juhász Lászlóné szülinapi tortájára minden bizonnyal tévedésből került fel a hetvenes szám a közelmúltban. A Konzervgyári Nyugdíjas Egyesület elnöke vallja: minden azon múlik, milyen szemlélettel, életkedvvel, mennyire tartalmasan éljük az életünket idős korban.

Tele van ötletekkel, energiával

– Harminc éven át dolgoztam a nyíregyházi konzervgyárban, többféle pozícióban, majd egy olyan cégnél lettem eladó-pénztáros, ahol elleshettem a fotózás művészetét. Végül a gondozási központból vonultam nyugdíjba – vázolta fel munkaállomásait Marika, aki nem csupán aktív korában élt mozgalmas életet, ma is tele van lendülettel, ötletekkel, energiával.

Tíz éve vezeti a mintegy 70 fős Konzervgyári Nyugdíjas Egyesületet, s hogy az összejövetelek ne csak a múltidéző beszélgetésekről szóljanak, a civil szervezeten belül néptánc- és kóruscsoportot is alapított lelkes klubtársaival. – Fellépésekre járunk, rendezvényeket szervezünk, sokat kirándulunk, legutóbb Nagybányán, Budapesten és Kolozsváron jártunk. Szinte minden eseményen videófelvétel készül, jó ezeket visszanézni évek múltán is.

A Facebookon is aktív

– Sok erőt és boldogságot merítek a családom, a barátaim, a klubtársaim szeretetéből. Igyekszem nyugodt, békés, ugyanakkor tevékeny, tartalmas életet élni, értéket teremteni és adni másoknak, segíteni, ahol és akinek csak tudok. Majd’ hetven évesen végeztem el Budapesten a szenior táncoktató képzést, így már én tanítom örömtáncot járni a kortársaimat – újságolta a legnépszerűbb közösségi oldalon is aktív ünnepelt, akit szerettei okostelefonnal és irodai forgószékkel ajándékoztak meg a kerek évforduló alkalmából.

PI
hirdetés