Fák kellenek a térre!

Szerdán délelőtt keseregtem azon, hogy mennyire deprimáló az az iszonyatos mennyiségű díszkő ott zöld nélkül a Korzó-Torzó háta mögött – írja a v@rosvitán dr. Simon László.

„A városalapítók szobránál van kb. egyensúlyban a zöldfelület a kőborítással, ott szép fák árnyékolnak, szépek a virágok, van párologtató szabad talajfelület is. Igaz, kicsit már felnyomták a díszkövet, de a fák már csak ilyenek. Etettek minket, hogy a közművek miatt nem lehetett valódi fákat ültetni az új korzóra, másrészt a közművek felújításáról, áthelyezéséről és közműalagútról lehetett olvasni. Ha  a közművek alagútba kerültek, akkor azok pontos helyét lehet tudni, és az alagúttól megfelelő távolságra bátran lehetett volna, sőt kell is a jövőben fákat ültetni.

Sok új, nem dobozos fát kell ültetni a főtérre, eltávolítani a bádog szökőkutat, szebbet a helyére, és ki az ipari acéllepke kandeláberekkel, helyükre öntöttvas kandeláber kerüljön, olyan mint a polgármesteri hivatal elé, mindjárt emberléptékűbb, esztétikusabb lesz az egész – és nem fognak sajnálkozni, elborzadni rajtunk a szerencsésebb városból érkező vendégeink. Tudok önkéntesről, aki tervezne szebbet, többfélét szökőkutat, amiről virtuális szavazást lehetne rendezni a neten, és a legszebbet – közakaratból – meg kellene valósítani!
hirdetés