Florian után Leonardót is

Az idejekorán véget ért meccs után Fucsovics Mártonra (jobbra) még várt egy edzés trénere, Sávolt Attila társaságában
Az idejekorán véget ért meccs után Fucsovics Mártonra (jobbra) még várt egy edzés trénere, Sávolt Attila társaságában
Nyíregyháza – Fucsovics Márton argentin ellenfele 3:0-nál feladta a számára kilátástalannak tűnő bázeli nyolcaddöntő.

Továbbra sem veszített még gémet fogadóként, egyáltalán játékot is csak egyet Fucsovics Márton (100. a világranglistán) az ATP-500-as bázeli versenyen (1 837 425 euró, kemény pálya). A csütörtöki nyolcaddöntőben a nyíregyházi teniszező ott folytatta, ahol egy nappal korábban, a 6:0, 6:1-re megnyert első fordulós mérkőzésén az amerikai Jared Donaldson (50.) ellen abbahagyta, és imponáló tenisszel kezdett a hozzá hasonlóan a selejtezőből érkezett Leonardo Mayerrel (52.) szemben.

A semmire megnyert első adogatójáték után 15-re hozta fogadóként a másodikat, majd ugyancsak egy labdamenetet veszített az ő szervajátéka közben. Vagyis a megnyert labdameneteket tekintve 12–2-re vezetett. Az argentin ellenfél tehetetlennek tűnt, ripityára tört egy ütőt, majd a második játékszünetben, 3:0-nál ápolást kért, mintha a hasára és a fejére mutogatva panaszkodott volna rosszullétre. Mayer végül felállt a helyéről, megköszönte a döntnök közreműködését, majd Marcinak gratulálva feladta a mérkőzést.

A selejtezőben legyőzött Florian után tehát egy másik Mayert is legyőzött a svájci városban Fucsovics Márton, aki ilyen szintű versenyen most először élt túl két fordulót, és jutott be a nyolc közé, ahol a horvát rangadó, a Marin Cilic (4.)–Borja Coric (54.) mérkőzés győztese lesz az ellenfele. Annak a meccsnek az eredményétől függetlenül az elsőszámú magyar férfiteniszező a 83. helyre ugorhat előre a világranglistán.Sporthírek


hirdetés