Helyi közélet

2016.07.26. 16:32

Sokat segít a harmadik szem: Közlekedésbiztonsági program Nyíregyháza főterén

Nyíregyháza - Csütörtökön a nyíregyházi Kossuth térre várjuk az érdeklődőket.

Nyíregyháza - Csütörtökön a nyíregyházi Kossuth térre várjuk az érdeklődőket.

A Kelet-Magyarország egész évben kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros életre és biztonságra itt, Nyíregyházán. Rendszeresen adunk hírt például a Zöld Kerék Alapítvány lelkes közösségéről, mely Kazai Béla vezetésével nagyszerű túrákra indul és buzdít csatlakozásra mindenkit. Mindig örömmel számolunk be az új kerékpárutak építéséről, hálózattá fejlesztéséről. Rendre közöljük a rendőrségi információkat, felhívásokat a biztonságos közlekedésről – és sajnos, az intő jelként kezelendő baleseteket is.

Ez a hármas partnerség (Kelet-Magyarország, nyíregyházi önkormányzat, rendőrség) tehát folyamatos, és a közös célt szolgáló tartalomra épül. Ennek lesz jelképe a csütörtöki közlekedésbiztonsági program Nyíregyháza főterén, ahová szeretettel várunk minden érdeklődőt. Közülük valaki (aki bekapcsolódott szerkesztőségünk játékába) egy vadonatúj kerékpárral térhet haza!

De nem csak a bringások lesznek fókuszban, hanem általában a közlekedők. A világban ugyanis számtalan baleset történik minden órában. A Mobileye fejlesztése arról szól, hogy a technológiai vívmányok és gondos mérnöki tervezés által kínált lehetőségekkel segítséget nyújtsanak a belesetek elkerülésében. Ezért van kiemelt jelentősége a megelőzésnek, hogy minél kevesebb baleset történjen az utakon.

A gyakran „harmadik szemként” is aposztrofált készülékek vizuális szenzorai folyamatosan figyelik és elemzik a jármű előtti eseményeket, hogy idejében figyelmeztethessék a vezetőt a veszélyes helyzetekre. A Mobileye segít abban, hogy a sofőr még időben beavatkozhasson és elkerülhesse a balesetet, vagy elkerülhetetlen esetben csökkenthesse annak hatásait.

A Mobileye nélkülözhetetlen társa lehet azoknak, akiknek a vezetés a munkájuk és azoknak is, akik számára jól jön egy mindig éber virtuális társ útközben, aki csak akkor szól, ha igazán szükség van rá.

Hogy mit tud a Mobileye csúcstechnológiát képviselő, legújabb 660-as eszköze, mely bármilyen új vagy használt járműbe beszerelhető? Nos, íme a készülék legfontosabb funkciói a következők: elülső ütközés-veszély figyelmeztetés, sávelhagyás figyelmeztetés, követési távolság ellenőrzés és figyelmeztetés, gyalogos felismerés, motorkerékpár felismerés, kerékpár felismerés, automatikus fényszóró bekapcsolás, jármű és sávszél felismerés éjjel és rossz látási viszonyok között is, index lámpa emlékeztető, közlekedési és sebességkorlátozást jelző táblák figyelése.

A csütörtöki közlekedésbiztonsági napon még többet lehet megtudni akár a Mobileye-ról is. Irány tehát a Kossuth tér, ahol 13-16-ig teret nyernek a hasznos tanácsok, a játékos vetélkedők, és végül valaki nyereménybringával tekerhet haza.

A rendőrség is teljes mellszélességgel a kezdeményezés mellé állt

– Ebben az évben országosan kiemelt terület a kerékpárosok és a gyalogosok védelme, ezért is kiváló alkalom a nagyszabású közlekedésbiztonsági nap. Minél komolyabb hangsúlyt kap a prevenció, annál inkább jobban odafigyelnek az érintettek a szerepükre az utakon, az utak mentén – fogalmazott Morvai Szabolcs c. r. alezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

– Minél szélesebb körben szeretnénk hangot adni annak, hogy mekkora veszélynek vannak kitéve a gyalogosok, valamint a kerékpárosok. A gyermekekre közlekedésre nevelését jól szolgálja majd a sok program – tette hozzá dr. Vajtó Levente őrnagy, a megyei rendőrfőkapitányság közlekedésrendészeti osztályának osztályvezető-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában