Fő a biztonság – harapnak a futballra

Turbucz Tihamér (földön) önfeláldozó játéka nahy hasznára lehet a Mándoknak
Turbucz Tihamér (földön) önfeláldozó játéka nahy hasznára lehet a Mándoknak - © Fotó: Pusztai Sándor
Mándok – További két védő érkezett a Mándokhoz: Bárány Tamás és Turbucz Tihamér bevetésével szilárdítja sorait a csapat.

Lehet, egyes helyeken a kutyát sem érdekli már a futball. Legalábbis sokan a hátuk közepére kívánják az egészet az országban. Nos, Mándok üde kivétel. Itt még „harapnak” a népek a focira. A megyei első osztályú csapat éppen csak megkezdte a felkészülési meccsek sorát, máris annyi ember jelent meg, mint rosszabb napokon egy élvonalbeli találkozón… Pedig a Fényeslitke ellen 6–1-re megnyert mérkőzésen még nem is teljes a brigád. Holott változás akad bőven.

Mint azt már megzenésítettük, az Ausztriából hazatért csatárduó, Balás Gergő és Costea Petru nem nyeretlen két éves, csatasorba állításukkal vélhetően nagyot húzott a Mándok. Az „osztálytárs” Kemecsétől védőt szólítottak szolgálatba: a balhátvéd Iván Zsolt mellett ugyancsak újonc Till József. A tizenkilenc éves nyírkarászi bal oldali középpályás jövetele sem számít új hírnek. Az már annál inkább, hogy még két hátvéd bevetésével kalkulálhat az ugyancsak nyáron „igazolt” edző, Borza László.

Mert ugye, fő a biztonság! Bárány Tamás legutóbb a megye egyből kipottyant Dombrád színeiben szerepelt, míg Turbucz Tihamér eleddig a Balkányt segítette. Az élet furcsa fintora, hogy ő szintén olyan gárdától, jelesül a Balkánytól érkezett, amely hasonló módon búcsúzni kényszerült az első osztálytól. Benne van a pakliban, hogy a hátsó alakzat még egy emberrel bővül, erről azonban még korai beszélni.

Az viszont korábban eldőlt, hogy a szezon végén elköszönt trénerrel, Csoma Dezsővel egyetemben Sallai Márk is Kótajban folytatja. Schellenperger Krisztián is a hiányzók táborát gyarapítja, a Mándok nélküle próbálja majd kivágni a rezet a következő bajnoki évadban.

KM-KT

Címkék: , ,hirdetés