Foci-randi az Erdőháton

A település egykori tanítójának állítottak emléket Vámosorosziban, példaértékű rendezvényükkel az erdőháti községek iskolái.

Az immár ötödik alkalommal megrendezett Sipos Pál Emléktorna megnyitóján Végh Endre, Vámosoroszi polgármestere méltatta a sokak által tisztelt pedagógust. A házigazda gyermekintézmény mellett Csaholc, Túrricse, Rozsály és Méhtelek általános iskolásai emlékeztek e napon, s tisztelegtek Pali bácsi emléke előtt a róla elnevezett tornán.

 

Meglepetésnek szánták

A találkozót a gyermeknaphoz kapcsolódva rendeztük, ezzel is kifejezve örömszerzési szándékunkat – fogalmazott Iszák Tibor, a csaholci körzeti gyermekintézmény igazgatója, s hozzátette: – sajnos a rossz időjárás miatt a futballmérkőzésen részt vett csapatok nem sokáig élvezhették a játékot.

Mint Panulin Szabolcs, a túrricsei általános iskola igazgatója kiegészítette: a rendezvény kiváló alkalmat teremt a kis iskolák összefogására, együttműködésére is.

A pedagógusok és tanulók mellett a rendezvény vendége volt dr. Tilki Attila a térség országgyűlési képviselője, aki korábban két évig tanított az iskolában.

– Koncz Nóra –

 
hirdetés