Fociztak a robotok a Nyíregyházi Egyetemen

Akt.:
Fociztak a robotok a Nyíregyházi Egyetemen
Nyíregyháza – Újra megrendezték a megyeszékhelyen a Magyar Ifjúsági Robot Kupát, melynek az idén is a Nyíregyházi Egyetem adott otthont. A péntek délutáni eredményhirdetés előtt Jurás László, a kisvárdai csapat vezetője lapunknak elmondta: három kategóriában versenyeztek a csapatok, mégpedig robotfociban, az úgynevezett on-stage és az áldozat-menekítő kategóriában.

– Nyolc fiatallal érkeztem a versenyre, két négyes csapattal neveztünk. Nem könnyű erre a versenyre a szakkörön felkészülni, de a srácok lelkesek voltak. A focis projektünk nem készült el időre, viszont az on-stage kategóriában bemutattuk a kocsmáros robotunkat (ennek működését saját szemünkkel megtapasztalhattuk, mikor egy máűanyag pohárban vizet szolgált fel nekünk, a szerk.), ami nagy sikert aratott – fogalmazott a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium informatikus szakos pedagógusa.

magyar-ifjusagi-robot-kupa-ps2_2370
Fotók: Pusztai Sándor

– Ez a megmérettetés kvalifikál a világversenyre. Világszinten nem egyszerű lépést tartani a japánokkal és a távol-keleti országokkal, de igyekszünk. Én szeretnék info-matek szakon továbbtanulni. Csapattársaimmal jól éreztük magunkat – mondta Hadar Máté kisvárdai diák.

KM
hirdetés