Foghúzás után meghalt egy 42 éves férfi

Meghalt egy 42 éves férfi a kiskunhalasi kórházban azután, hogy három nappal korábban kihúzták az egyik fogát.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószóvivője.

A kiskunhalasi kórház illetékesei nem kommentálták a történteket.

A férfi foga eltört, egy darabja az állkapocsban maradt, a beteg ezért ment vissza fogorvosához, aki azonnal beutalta a kiskunhalasi szájsebészetre.

A férfit először hazaküldték, majd másnap befektették az osztályra, de nem végezték el rajta a tervezett műtétet. Családja meglátogatta a kórházban, majd ezután nem sokkal meghalt.

Hogy pontosan miért, azt egyelőre senki sem tudja. A család feljelentést tett, a rendőrség pedig nyomozást rendelt el.

 Azt, hogy mi volt a halál pontos oka, és hogy köze volt-e a foghúzásnak, illetve az elmaradt szájsebészeti műtétnek a férfi halálához, a kirendelt orvosszakértő állapítja majd meg.

A 42 éves, életerős Fajszi Ferenc sohasem volt beteg – mondta édesapja, idősebb Fajszi Ferenc a Független Hírügynökségnek.

Amikor családtagjai a kórházban meglátogatták, már érezték, hogy nincs minden rendben, a 42 éves férfi nagyon gyenge volt.

A kiskunhalasi kórház főigazgatója nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, telefonon csak annyit közölt, a nyomozás lezárultáig nem mondanak véleményt az esetről.
hirdetés