Mátészalkai Járásbíróság

2020.05.28. 17:13

Ágyából rángatta ki volt élettársát és magával vitte – letartóztatta a bíróság

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 28-án a fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és magánlaksértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra elrendelte V.M. gyanúsított letartóztatását.

a thief arrested with handcuffs and wearing a black shirt

Forrás: Illusztráció/Dreamstime

Fotó: Dario Lo Presti

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a sértett 2020 februárjáig élettársként laktak együtt a férfi lakásában. A kapcsolatuk megromlása miatt az asszony elköltözött az édesanyjához Nyírmihálydiba. A férfi többször próbált kapcsolatba lépni volt élettársával, de az asszony nem akart vele kibékülni, együtt élni.

Május 17-én hajnalban a sértett az édesanyja lakásában aludt, amikor a gyanúsított és ismeretlen társa megjelent a lakóháznál, benyomták a bejárati ajtót és maszkkal a fejükön bementek a szobába. A férfi egy vasrúddal a kezében megragadta a sértett kezét, kihúzta a házból, és az ott parkoló személygépkocsiba tuszkolta. Ezután a gyanúsított először Nyírábrányba, majd Turára vitte a tiltakozó sértettet. Itt találta meg őket a rendőrség.

A fentiek alapján a férfit – halmazati büntetésként – akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

A gyanúsított visszaeső, korábban több alkalommal volt büntetve erőszakos bűncselekmények miatt. Így a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, újabb bűncselekményt követne el, illetve a sértett vagy tanúk befolyásolásával, társával történő összebeszéléssel a bizonyítás sikerét veszélyeztetné. Ennek megakadályozása érdekében a bíróság elrendelte letartóztatását.

A gyanúsított ismeretlen társát jelenleg keresi a nyomozó hatóság. A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be enyhébb kényszerintézkedés – bűnügyi felügyelet – elrendelése végett – tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában