Foglalkoztatási paktum Edelényben

Pénzt nyert az Edelényi kistérség foglalkoztatási stratégiájának kialakítására létrehozott projekt.

Az Edelényi kistérségben komoly társadalmi problémát jelent a munkanélküliek magas száma.

– Meggyőződésünk, hogy csak összefogással és minden lehetőség kihasználásával javíthatunk helyzetünkön – mondta Molnár Oszkár, a foglalkoztatási paktum elnöke.

Együttműködnek

Ezt felismerve Edelény önkormányzata és az Edelényi Kistérség Többcélú Társulás a Megyei Munkaügyi Központtal és még további 14 partnerrel együttműködésben európai uniós pályázatot nyújtott be a Regionális Fejlesztés Operatív Program a foglalkoztatást elősegítő tevékenységek helyi koordinációjának elősegítése keretében, az Edelényi kistérség foglalkoztatási stratégiájának kialakítása, a foglalkozatási paktum létrehozása címmel.

A pályázatot a kiíró sikeresnek értékelte és 19 millió 840 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosított. A megvalósítás 2005. július 1-én kezdődött és 2006. június 30-án fejeződött be. A projekt feladataként tűzte ki az Edelényi kistérség foglalkoztatási stratégiájának elkészítését, annak érdekében, hogy az országos és a megyei átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliségű térségben stabilizálódjon, majd növekedjén a foglalkoztatási színvonal.

A stratégia elkészítése újszerű megközelítésben történt, mivel a kistérség foglalkoztatottságának növelésében érdekelt helyi partnerek, önkormányzat, munkaügyi központ, vállalkozások, szakképző és képző intézmények, kamara és civil szervezetek partneri együttműködésével alakították ki.

A napokban az edelényi foglalkoztatási konferencián aláírták a foglalkoztatási paktumot. Az aláíró szervezetek partneri együttműködést vállaltak a kistérség foglalkoztatási stratégiájának végrehajtására. A paktum nyitott minden olyan szervezet számára, amely vállalja annak céljait, valamint elismeri felelőségét és lehetőségeit a térség foglalkoztatási helyzetében.
hirdetés