Fogva tartották a mosógépszerelőket, felfüggesztett börtön járt érte

Fogva tartották a mosógépszerelőket, felfüggesztett börtön járt érte
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék 2018. április 24-én társtettesként elkövetett emberrablás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte M. Zs-t és 2 társát. I. és III. rendű vádlottat 2-2 év, II. rendű vádlottat 1 év 7 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A szabadságvesztés végrehajtását I. és III. rendű vádlott esetében 4 évre, II. rendű vádlott vonatkozásában 3 évre felfüggesztette.

A megállapított tényállás szerint 2017. február 1-jén II. rendű vádlott mosógépjavítás céljából a lakására hívta a két sértett férfit, akik hozzákezdtek a mosógép javításához. I. rendű vádlott felelősségre vonta őket azért, hogy korábban miért nem javították meg jól a mosógépet, pedig 15.000 Ft-ot fizetett nekik. Kérte, hogy adják vissza neki ezt az összeget, és közölte a két férfivel, hogy addig nem engedi el őket, amíg a pénzt vissza nem adják, s II. rendű vádlott kulcsra zárta a lakás bejárati ajtaját.

Az egyik sértett közölte I. rendű vádlottal, hogy nincs nála pénz, erre I. rendű vádlott ököllel mellkason ütötte őt, illetve megfenyegette. II. és III. rendű vádlott is közölte a sértettekkel, hogy addig nem hagyhatják el a lakást, amíg vissza nem fizetik a korábbi javítás díját. A többszöri fenyegetés hatására az egyik sértett felajánlotta, hogy a bankkártyájáról leveszi a 15.000 Ft-ot. Ezért őt a lakásból kiengedték, társát pedig fogva tartották mindaddig, amíg a pénzösszeggel vissza nem ér. A távozó sértett időközben értesítette a rendőrséget, akik társát kiszabadították.

Az ítélet nem jogerős.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivő –


Kisvárda - Mosógépszerelőket ejtettek foglyul Kisvárdán. Állítólag nem jól javították meg a mosógépüket, ezért addig nem akarták őket kiengedni őket a lakásból, míg nem fizetnek nekik. Az egyik szerelőt a férj meg is ütötte. Az emberrablás alig fél óráig tartott, de a férj és a feleség akár 12 év...
hirdetés