Magyarország

2010.11.29. 16:00

Orbán nyugdíjakról a parlamentben

<p>Orbán Viktor szerint a szocialisták már másodszor ürítették ki a nyugdíjkasszát.</p>

A miniszterelnök hétfőn a parlamentben azt mondta, hogy 1990-ben a szocialisták nulla forinttal adták át a nyugdíjkasszát, és 1997-ben is arra törekedtek, hogy "kitalicskázzák" a pénzt. A kormányfő a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos változásokat úgy kommentálta, hogy a nyugdíjasok pénze most biztonságba kerül.

Orbán Viktor mindezt Simon Gábor (MSZP) azonnali kérdésére válaszolta, aki azt firtatta: miért veszik el a magánnyugdíjasok pénzét, és hogy tudja-e, hogy a nyugdíjfizetés alkotmányos kötelezettség?

A miniszterelnök reagálásában leszögezte, hogy a szocialistáknak köszönhetően a nyugdíjrendszer a szakadék szélére került. Mint mondta: akiket bekényszerítettek a magánnyugdíjpénztárakba, azok százezer forintot veszítettek. "Aztán kiderült, hogy nemcsak ők, de minden magyar állampolgár vesztett százezer forintot, a magánnyugdíjpénztárak pedig "MSZP-pénztárak". A kormányfő szerint a szocialisták elvették az emberek pénzét és hozzájuk közelálló vállalkozóknak adták.

Az MSZP kivonul a magánnyugdíjpénztárak parlamenti vitájáról

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!