Fogyatékkal élők tanácskoztak Tállyán

Fogyatékkal élők tanácskoztak Tállyán
Három megye fogyatékkal élő szövetségeinek vezetői találkoztak Európa mértani közepén.

Mint azt Tóth István a tállyai szervezet vezetője elmondta érdeklődésünkre, pályázatokat már csak regionális szinten érdemes benyújtani a kiírók felé, szükségesnek tartották az egyeztető tanácskozást a hevesi, nógrádi, borsodi szövetségvezetők.

– A regionális szövetséget 2001-ben hoztuk létre, a mostani találkozó tisztújító közgyűlésnek is helyet ad, egyben értékeljük az eddig végzett munkát, elképzelések kerülnek terítékre a jövőt illetően – sorolta Tóth István. A szövetség alapszabálya szerint kétévente kell az addigi vezető helyett újat választani, a tisztséget eddig betöltő Bukta László mezőkövesdi elnök mandátuma lejárt. 

Lehetőségek

A programon megtudtuk, különösen az EU-s pályázati kiírásokat érdemes megcélozni. Ebben a keretben valósul meg egy mozgáskorlátozottak és más fogyatékkal élők számára készülő közösségi ház Miskolcon, ahol egyrészt a szabadidős elfoglaltság hasznos eltöltésében adnak segítséget szakemberek, másrészt munkahelyeket próbálnak kialakítani, helyesebben felkutatni a munkaügyi központokon keresztül az ezt igénylők számára.

Ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy pályázati úton történő támogatásokon keresztül pontosan a sérült emberek számára hozzanak létre új munkahelyeket. A szövetség különböző rendezvényekre való eljutást, ha szükség van erre ügyvédet, orvost, egészségügyi dolgozókat biztosít a kistelepüléseken élő fogyatékosok számára, hogy csak a legszükségesebbeket említsük.

– Serfőző László
hirdetés