FŐHEt a fejed, ha kihagyod!

Az idén először külföldi fellépő is lesz: érkezik a Brooklyn Bounce
Az idén először külföldi fellépő is lesz: érkezik a Brooklyn Bounce
Nyíregyháza – Az eddiginél több színes program kíséri a megújult fesztivált.

– A napokban került a kezünkbe egy 1979-es dokumentum, melyből kiderült, hogy már öt évvel korábban, 1974-ben is szerveztek fesztivált az akkor még Bessenyei György Tanárképző Főiskola hallgatói. Ezen a néven a Nyíregyházi Főiskola életében ez a tizenhatodik, a január elsejei egyetemmé válás óta pedig ez lesz az első FŐHE május 18–21-e között – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Nagy Arabella, a Nyíregyházi Egyetem (első női) HÖT-elnöke.

Zene, színház, sport, előadás

– Míg korábban inkább áprilisban és a hét elején, néhány éve már májusban és a hét második felében rendezzük meg a fesztivált, hiszen sok a szabadtéri program, amihez elengedhetetlen a jó időjárás. A megyeszékhely kulturális életében is fontos esemény az idén már négynaposra bővült. Az egyetemisták mellett a középiskolásokra is gondoltunk, akik az írásbeli érettségiket letudva, de még a szóbelik előtt lazíthatnak egy kicsit a két vizsga között – mutatott rá Nagy Arabella, s hozzátette: bár az intézmény neve változott, a fesztiválé hagyománytiszteletből marad a régi.

– Az eddiginél több színes program kíséri az idei, meg­újult rendezvényt – mutatott rá a HÖT-elnök.
– Igyekszünk minél szélesebb körben kielégíteni az igényeket, megpróbálunk minden korosztálynak kedvezni, így négy helyszínen kapcsolódhatnak ki a fesztiválozók. Minden évben egyre rangosabb fellépők gondoskodnak a felejthetetlen bulikról, sőt, az idén először külföldi előadókat is sikerült meghívnunk, Németországból érkezik hozzánk a Brooklyn Bounce. Négy nap alatt húsz Dj. húzza a talpalávalót az elektronikus zene kedvelőinek, de a zene mellett kulturális és sportprogramokkal is várjuk a látogatókat. A két koli között strandröplabda-­bajnokságot rendezünk, amire még jelentkezhetnek a csapatok, de lesznek foci- és kosármeccsek, valamint street workout verseny és kő-papír-olló bajnokság is.

– Ingyenes programként Valóban élsz címmel pszichológiai előadást hallgathatnak az érdeklődők, a színházkedvelőket pedig a Zöld Szofi című komédiával várjuk.

KM


Idén is lesz FŐHE Fesztivál! És már mutatjuk is a programot!
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Önkormányzati Testülete idén is megszervezi a felsőoktatási intézmény legnagyobb rendezvényét a FŐHE Fesztivált!
hirdetés