36 millió

2020.04.17. 06:30

Egy emberként fogtak össze a támogatók

Fotó: MedicalExpo

Ahogy arról a napokban már beszámoltunk, a két nyíregyházi vállalkozó, Dudás László és Humicskó István által indított kezdeményezés elérte célját, sikerült összegyűjteni, mi több, túlszárnyalni a kitűzött 14 millió forintos összeget.

Dudás László lapunknak elmondta: két hét alatt több mint 36 millió forintot gyűjtöttek össze, a felajánlások száma meghaladta a kétszázat.

– A legnagyobb adomány 15 millió forint volt, de érkezett tíz- és ötmillió forintos átutalás is. Sokan támogattak minket, nekik szeretnénk megköszönni, hogy a kezdeményezésünk mellé álltak.

– A célt egy hét alatt sikerült elérni, de a kórház alapítványa sokkal nagyobb összeggel gazdálkodhat a tervezettnél – ezt már a másik ötletgazda, Humicskó István árulta el.

– Leállunk a gyűjtés promotálásával, innentől a kórház dönti el, mire költik az adományt – jegyezte meg a nyíregyházi vállalkozó, aki szerint az is óriási eredmény, hogy a cégek és magánszemélyek egy emberként fogtak össze a kórház támogatásáért.

Aki későn értesült a gyűjtésről, az továbbra is utalhatja felajánlását a kórház számára.

– A „covid-19” jelszóval érkező felajánlások a mi kezdeményezésünkhöz futnak be, s azokat a kórház csak a vírus elleni védekezésre használja fel – ismertette Humicskó István.

MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában