Fokozott ellenőrzés Nyírbátorban

Fokozott ellenőrzés Nyírbátorban
© Fotó: police.hu
Nyírbátor – Az ellenőrzés legfőbb célja a súlyos szabályszegők forgalomból történő kiszűrése és a balesetek megelőzése volt.


Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak 2017. március 11-én a Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség, és a Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Osztályának munkatársai a kapitányság illetékességi területén. A demonstratív ellenőrzés fő célja a közúti balesetek megelőzése volt. A rendőrök a gyorshajtók, az ittas járművezetők, valamint az egyéb közlekedési szabálysértők kiszűrése érdekében sebesség-ellenőrzést, és ún. “Finn-módszeres” ittasság-ellenőrzést is végeztek. Az ellenőrzések helyszínein a Polgárőrség bevonásával rendszám-felismerő rendszert működtettek. A rendőrök közel kétszáz járművezetőt ellenőriztek, ittasság gyanúja egyetlen sofőrnél merült fel. A nap folyamán súlyos közlekedési szabályszegés miatt nem kellett intézkedniük a rendőröknek, a kisebb fokú szabálysértések elkövetőivel szemben pedig a prevenciót előtérbe helyezve elsősorban a figyelmeztetés lehetőségével éltek.

A rendőrség ismét felhívja a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében mindig tartsák be a közlekedési szabályokat és az aktuális út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek! A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés