Fokozott ellenőrzés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Fokozott ellenőrzés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. május 20-án a megye közútjain.

Az ellenőrzésben a Mátészalkai Rendőrkapitányság, a Kisvárdai Rendőrkapitányság, és a Nyírbátori Rendőrkapitányság munkatársai mellett a közlekedési polgárőrök is részt vettek. A közúti kontroll célja a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedési bűncselekmények és szabálysértések felderítése, valamint kiszűrése volt.

A rendőrök ellenőrizték a járművezetők ittasságát, a járművezetésre jogosító okmányok meglétét, valamint érvényességét. Vizsgálták a járművek műszaki állapotát és passzív biztonsági eszközök használatát. Munkájukat segítették a közlekedési polgárőrök speciálisan felszerelt gépkocsijukkal, amely kamerájával rendszám alapján képes azonnal kiszűrni a körözési rendszerben szereplő, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat.

A hatóságok összesen közel 8500 járművet ellenőriztek. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés miatt tíz esetben helyszíni bírságot szabtak ki, lejárt műszaki vizsga, illetve kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt tizenhárom esetben a jármű vezetőjével szemben szabálysértési feljelentést tettek. Forgalomból kivont járműveknél négy esetben a helyszínen hatósági engedély elvételére, hét esetben a hatósági jelzés elvételére is sor került. Az intézkedések során ittasság gyanúja egyetlen sofőrnél sem merült fel.

Az átfogó ellenőrzés a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

Felhívjuk a közlekedők figyelmet, hogy a KRESZ előírásainak megfelelően a közúti forgalomban – a járművezetés személyi feltételein túl – kizárólag olyan járművel lehet részt venni, amelynek műszaki-, biztonsági- és környezetvédelmi jellemzői megfelelnek a jogszabályban meghatározott feltételeknek, illetve a gépjármű rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással. A fenti előírások megszegése esetén a jármű vezetőjével szemben szabálysértési eljárás indul, valamint a helyszínen a forgalmi engedély és a rendszámtábla elvételre kerül.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés