Fokozott ellenőrzéseket tartottak

Nagykálló – Az év végén Nagykállóban két, Bökönyben egy halálos közlekedési baleset történt, összesen négy ember életét követelve.

A területileg illetékes Nagykállói Rendőrőrs a további tragédiák megelőzésére, a veszélyesen vezetők kiszűrésére január 11-12-én fokozott közlekedési ellenőrzéseket tartott a városban, melyet január 17-18-án Bököny, Geszteréd és Érpatak térségében megismételtek.

A határőrség és a polgárőrség bevonásával tartott akciókban első alkalommal 36, második alkalommal 20 fő vett részt. Mivel kiemelt cél volt a gyorshajtók kiszűrése, a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai is csatlakoztak egy traffipaxszal. A négy nap során 616 járművezetőt vontak intézkedés alá, 54 személynek összesen 249.000 Ft helyszíni bírságról szóló csekket töltöttek ki, 30 főt pedig feljelentettek. Legtöbben a sebesség túllépése miatt kaptak büntetést, de több engedély nélkül vezetőt is szankcionáltak.

Tábori Tibor r. százados, a Nagykállói Rendőrőrs vezetője eredményesnek ítélte az akciót, és elmondta, hogy a környéken élők a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.
hirdetés