Fokozottabban figyelnek az iskolák környékén

A közterület-felügyelők is segítik az iskolakezdést
A közterület-felügyelők is segítik az iskolakezdést - © Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – A tanév első hetében még inkább ügyelni kell a szabályos parkolásra.


A megyeszékhelyen a közterület-felügyelet az Apáczai Csere János Általános Iskola, a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola, valamint az Eötvös Gyakorlóiskola környékén a tanévkezdéstől felügyelői jelenléttel, helyszíni figyelemfelhívással is segíti a járművezetőket abban, hogy könnyebben alkalmazkodjanak a megváltozott forgalmi rendhez.

Nagyobb körültekintés kell

Bodrogi László, a közterület-felügyelet vezetője tájékoztatása szerint felújítások miatt átmenetileg nagyobb körültekintést igényel az intézmény megközelítése és a szabályos parkolás a Kölcsey Gimnáziumnál, az Inczédy Szakközépiskolánál, a Vasvári Gimnáziumnál, a Bem József Általános Iskolánál, a Kazinczy Ferenc Általános Iskolánál, az Apáczai Csere János Általános Iskolánál, a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola, valamint Eötvös Gyakorlóiskola környezetében.

A Vasvári gimnázium környékén a parkolók fizetőssé váltak, ingyen parkolni csak az iskolától távolabb lehet. Az Apáczai Csere János Általános Iskola előtti szakaszon korlátokkal védik a gyermeket a többsávos körút gépjárműforgalmától, ösztönözve ezzel is a közeli gyalogátkelőhely szabályos használatát. Emellett az iskola és a tűzoltóság előtti szakaszra is kikerült a megállni tilos tábla, tehát a tábla hatálya alatt megállni csak forgalmi vagy műszaki okból szabad, azaz a be- és kiszálláshoz szükséges ideig sem lehet megállni ezeken a helyeken. Május 1-jétől egyes túlterhelt utcákban megváltozott a parkolási rend, fizetőssé vált a parkolás például a Vasvári Pál u. (Dob. u. és Dohány u. között), a Holló u. és a Sólyom u., Sólyom köz parkolóiban.

KM
hirdetés