Fókuszban a vagyonvédelem

Fókuszban a vagyonvédelem
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A bűnmegelőzési szakemberek Nyíregyháza egyik forgalmas bevásárlóközpontjában szólították meg a lakosságot.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai kitelepültek Nyíregyháza egyik forgalmas bevásárlóközpontjába 2019. január 19-én, hogy a lakosságot közvetlenül lássák el vagyonvédelmi tanácsokkal. A szakemberek szóban és szóróanyagok formájában írásban igyekeztek a lehető legtöbb információt átadni, hiszen a bűncselekményeket a legjobb megelőzni. A leggyakrabban előforduló vagyon elleni bűncselekmények elemzése lehetőséget nyújt olyan, a megelőzést szolgáló következtetések levonására, amelyek ismertetése jelentős szerepet játszik az áldozatvédelemben. A tájékoztatók elsődleges célja, hogy a lehető legegyszerűbben mondjuk el; kis odafigyeléssel és némi anyagi ráfordítással otthonaikat, értékeiket biztonságban tudhatják!

A bűnmegelőzési szakemberek alapvető vagyonvédelmi tanácsai:

  • Minden esetben tartsa zárva a kaput, a bejárati ajtót akkor is, ha otthon tartózkodik!
  • Ne rejtse el otthona kulcsait a házon kívül, a bevett rejtekhelyek (lábtörlő, virágcserép, mérőóra-szekrény…) az elkövetők előtt jól ismertek!
  • Alakítson ki a lakókörnyezetében élőkkel jó kapcsolatot, figyeljenek egymásra!
  • Értékeiről készítsen házi leltárt, feltüntetve azok egyedi jellemzőit, azonosító számát!
  • Amennyiben módjában áll szereltessen biztonsági nyílászárókat és kamerát!

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés