Fókuszban a vízilabda, az egészséges életmódra nevelés

A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Kósa Árpád, Benedek Tibor és Szakács Roland és Kopjáry István, a program támogatója.
A sajtótájékoztató résztvevői (balról): Kósa Árpád, Benedek Tibor és Szakács Roland és Kopjáry István, a program támogatója. - © Fotó: nyiregyhaza.hu
Sóstó – Vízben Fitt: kétéves program rendezvényekkel, edzői képzéssel.

Szombaton rajtolt Sóstón egy kétéves program, amely neve: Vízbe Fitten. Az újpesti UVSE Vízilabda Egyesületben közel háromszáz fiatal vízilabdázik, a nyíregyházi AQUA SE-vel együtt indította el a hét végén a programot, amely során olyan egészségfejlesztő testmozgás és szabadidősport programokat szeretnének rendezni az Észak-Alföldi régió 15 kistérségében, amelyek hozzájárulnak a napi fizikai aktivitási szint, mozgásmennyiség növeléséhez, és a nép­egészségügyi kiadások csökkentéséhez.

– A két esztendő alatt nyolcvan rendezvényen szeretnénk lehetőséget adni az érdeklődőknek, hogy megismerkedhessenek a különböző sportolási lehetőségekkel, rendszeresen tartunk egészségügyi szűréseket, és beindul majd a vízilabda edzőképzés is – mondta Szakács Roland, a program vezetője, az AQUA SE elnöke.

Amatőrből profi

– Az AQUA SE az elmúlt években saját kútfőből, saját ötletek alapján komoly sikereket ért el, ezért a Sportcentrum és város is az egyesület mellé állt, miként a Sóstógyógyfürdő Zrt. is. A vízilabda ma már városi szinten kiemelt sportágnak tekinthető, és az amatőr „státuszból” egyre inkább „profiba” fog átlépni a nyíregyházi vízilabda. Ehhez a tervek szerint a nyáron induló uszodaépítés újabb lökést fog adni – tudatta Kósa Árpád, az önkormányzat kabinetvezetője.

– Örülök az együttműködésnek, hiszen számunkra társadalmi szerepvállalás is, hogy népszerűsítsük a sportágunkat. Bízom abban, hogy Nyíregyháza is komoly vízilabda bázis lehet rövidesen – fűzte hozzá a szombati sajtótájékoztatón Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, az UVSE Vízilabda SE szakmai igazgatója. Azt is elmondta, hogy a programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) 178 millió forinttal támogatja.

KM
hirdetés