Föld Napja vetélkedő Csarodán

Akt.:
Föld Napja vetélkedő Csarodán
© Fotó: Pusztai Sándor
Csaroda – Csarodán, az általános iskolában a névadójáról elnevezett Herman-hét megkoronázásaként hagyományosan megrendezték a Föld-napja megyei természetvédelmi versenyt.

Az előzetes feladatok megoldása után a legjobb tíz csapatot hívták meg a megmérettetésre, akik tizennégy feladatot oldottak meg. Az oktatási hivatal támogatta vetélkedőt Király Lajos intézményvezető szaktanácsadóként szervezi az iskola szellemiségének megfelelő környezetben.

A Bockereki Vadásztársaság dekorációs anyaga emelte a rendezvény színvonalát, ezen túlmenően meghívták a résztvevő csapatokat egy erdei tanösvény túrára, melyet a Nyírerdő Zrt. szakembere vezetett, majd Vámosatya térségében.

A szakmai zsűri tagjai: Habarics Béla elnök, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának tájegységvezetője, Zeke Edit, Juhász Júlia a Szabolcs-Szatmár-Beregi természetvédelmi Alapítvány munkatársa voltak.

A résztvevő csapatok: Agymanók Vitkából, Csengeri Violák Csengerből, Erdőháti Harisok Csaholcról, Földbolygó védelmezői Ófehértóról, Jégmadarak, Kloroplasztiszok, és a Pipacsok Nyíregyházáról, Pusztai baglyok Pusztadobosról, Szitakötők Rozsályból, Tőzegáfonyák a helyi általános iskola nyolcadik osztályos tanulói.

A változatos feladatok között a teljesség igénye nélkül, állathang felismerése, képrejtvény, fecskék a kakukktojásban, állati szólások és közmondások gyűjtése, anagrammák, állatnyomok stb. voltak.

Az izgalmas verseny az alábbi eredménnyel zárult:

I. Tőzegáfonyák Csaroda

II. Kloroplasztiszok Nyíregyháza

III. Pipacsok Nyíregyháza
hirdetés