Fölszentelték Újszentiván új római katolikus templomát

Újszentiván, 2012. június 23., szombat (MTI) – Ünnepélyesen fölszentelte Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök szombaton Újszentiván római katolikus templomát.

A mintegy ezerhétszáz lakosú, Szegedhez közeli település új templomát Keresztelő Szent Jánosról nevezték el.
Az egész egyházmegye számára ünnep, amikor egy kisebb közössége önálló lakóhelyet, templomot kap, ahol a hívek összejöhetnek – mondta a püspök az ünnepi misén. A templom azonban nem csak a hívek számára épült, a tágabb közösséget, az egész települést akarja szolgálni – tette hozzá.
Kiss-Rigó László közölte, az elmúlt években az egyházmegyében több templom – Újszegeden, Ferencszálláson, Lökösházán – is épült, és még néhány kivitelezése jelenleg is folyik.
Az újszentiváni templom alapkövét 2009-ben rakták le, kivitelezése 2011 őszén indult. A száz álló- és ugyanennyi ülőhelyes, húsz méter hosszú, tizenegy méter széles, tizennégy méter magas épület tervezője Germán Géza építész volt, aki társadalmi munkában végezte el a feladatot.
Újszentivánon korábban csak az 1853-ban épült, késő klasszicista stílusú szerb ortodox templom működött, a római katolikus hívek istentiszteleteiket a régi plébániával egybeépült kápolnában tartották.

-MTI-
hirdetés