Folyamatos gépkocsifeltörés

Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt van folyamatban eljárás a miskolci G. Ferenc és két fiatalkorú társa ellen, mivel 2006. áprilisában Miskolc területén több gépkocsit feltörtek.

A nyomozás jelen szakaszáig az elkövetők 13 bűncselekmény elkövetését ismerték el. Ezek többségét Miskolc tágabb belvárosában követték el, azonban megfordultak a környező településeken is, így Szirmabesenyőn, Sajószentpéteren, Encsen, Kistokajban is.

A gépkocsikat szinte kivétel nélkül valamely ablak betörésével nyitották ki, majd ezután lopták el a tulajdonosok által jól látható helyen hagyott értéktárgyakat, többek között táskákat, bevásárló szatyrokat, de rádiósmagnókat is.

Mindhárom elkövető ismert már a miskolci nyomozók előtt, mivel korábban többször volt ellenük eljárás hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt. Az érintett férfire és akkor egy fiatalkorú társára legutóbb – 2006. februári 21- és március 8-a közötti időben elkövetett 7 gépkocsi feltörést sikerült rábizonyítani.

Az áprilisban elkövetett bűncselekmények kapcsán indult eljárásban a bíróság elrendelte mindhárom elkövető előzetes letartóztatását.

A rendőrség ismét felhívja a gépkocsi tulajdonosok figyelmét arra, hogy autóik feltörése, sértetté válásuk szinte kivétel nélkül megelőzhetőek lennének, ha nem hagynának jól látható helyen értékeket az utastérben. G. Ferenc és társai is csak olyan járműveket törtek fel, amelyek utastérében táskát, bevásárló szatyrot láttak. Ezeket a táskákat akkor sem célszerű látható helyen hagyni, ha azokban semmi érték nincs, mivel ezen bűncselekményekre szakosodott elkövetők csak miután feltörték az ablakot, megfeszítették a zárat és ellopták a táskát, akkor döbbennek rá, hogy abban számukra használhatatlan dolgok vannak, azonban a jármű tulajdonosának az üveg betörésével, a zár megrongálásával több ezer, sok esetben több tízezer forintos kárt okoznak.
hirdetés