Folyamatosan ellenőrzik az iskolakerülőket Nyíregyházán

Akt.:
Folyamatosan ellenőrzik az iskolakerülőket Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – Az egyedül csellengő tanköteles diákokat ellenőrizték a rendőrök az autóbusz- és vasútállomás környékén.


Nyíregyházán az autóbusz- és vasútállomás környékén tartottak ellenőrzést 2016. október 6-án reggel a városi kapitányság Érkerti Rendőrőrsének munkatársai. Az akció célja az volt, hogy a felnőtt kísérete nélkül egyedül csellengő diákokat ellenőrizzék, engedéllyel maradtak-e távol az iskolától. A rendőr ugyanis, amennyiben olyan diákot vesz észre, aki tanítási napon nagykorú kísérete nélkül úgy marad távol az iskolai foglalkozásoktól, hogy annak okát nem tudja hitelt érdemlően igazolni, abban az esetben a tanköteles korú fiatalt az iskolába útba indítja, vagy az oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

A rendőrök rendszeresen ellenőrzik a fiatalok által gyakran látogatott helyeket, hogy kiszűrjék a tanításról igazolatlanul távol maradókat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök a közeljövőben is terveznek hasonló ellenőrzéseket.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés