Folyékony kényeztetés Szalkán

Évek óta áhított fejlesztési célok megvalósítása kezdődik el idén nyáron. A szalkai önkormányzat képviselő-testülete közbeszerzési eljárás keretében kiválasztotta a fedett uszoda, valamint a város közigazgatási területén megvalósuló közvilágítás-korszerűsítési munkálatok kivitelezőit.

A Megyei Területfejlesztési Tanács támogatásával több mint 100 millió forintos beruházással a Gépészeti Szakközépiskola rekonstrukciójára is sor kerül majd – adott ízelítőt a város nyári történéseiből dr. Sarka Attila, területért felelős alpolgármester.

„Szatmár Kincséről” és az uszodával kapcsolatos munkálatokról szólva kiemelte: az önkormányzat jelentős  fejlesztést hajt végre a strandfürdőhöz kapcsolódóan, 500 millió forintos fejlesztési célú hitelből megvalósítja a fedett uszodát. A törlesztés megkezdése 2 év türelmi idő után kezdődik, átlagosan évi 40 millióval, 20 éven keresztül.


Nyári ütemterv

– Fedett uszoda épül 500 milliós hitelkeret segítségével.
– A munkálatok tervezett befejezési határideje: 2007. február 13.
– A fedett uszodaépület az alábbi medencéket tartalmazza: egy 6 pályás
versenymedence, egy tanmedence, egy kültéri-beltéri termálmedence.
– A termálmedencében élményelemek is elhelyezésre kerülnek, például pezsgőlap,
dögönyöző, nyakzuhany, gejzír, hidromasszázs.
– A kivitelezési munkák bekerülési költsége nettó 489 millió forint.

Mára megtörtént a termálvíz gyógyvízzé minősítése, a „Szatmár Kincse” elnevezésű gyógyvíz kiválóan alkalmas különböző mozgásszervi megbetegedések kezelésére, gyógyítására. A termálmedence igazi „élményfürdővé” alakul a pezsgőlapnak, dögönyözőnek, nyakzuhanynak, gejzírnek és hidromasszázsnak köszönhetően.

– Palicz István –
hirdetés