Folytatódnak a francia napok Ausztráliában

Fucsovics Márton eddig játszmát sem veszített Canberrában
Fucsovics Márton eddig játszmát sem veszített Canberrában - © Fotó: tennis.com.au
Nyíregyháza – Fucsovics Márton újabb canberrai győzelemmel hangolódott a közeledő Grand Slam-versenyre.

Miközben egyre jobban közeledik az Australian Open főtáblájának sorsolása és egyáltalán az év első Grand Slam-versenye, Fucsovics Márton (85. a világranglistán) egy másik ausztráliai városban, Canberrában menetel. Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban bejutott az elődöntőbe a 75 ezer dollár összdíjazású, keménypályás ATP-challengerversenyen, miután 6:4, 6:4-re legyőzte a francia Hugo Grenier-t (395.).

Az első szettben gyorsan 3:0-ra lépett meg a nyíregyházi teniszező, majd utána egyszer ő is elveszítette a maga adogatását, de a játszmagyőzelem nem forgott veszélyben. A második valamivel szorosabban alakult, 3:3-ig rendre Fucsovicsnak kellett egyenlítenie, aztán brékelt, 5:3-nál fogadóként volt egy meccslabdája is, ám végül saját szerváival, a végén két ászt adogatva zárta le a mérkőzést.

Miután a felső ágon a negyeddöntőbe három gall mellett jutott be Fucsovics, a francia napok tovább folytatódnak, hiszen az elődöntős ellenfél a honfitársát, Elliot Benchetritet (402.) 6:4, 6:2-re legyőző Maxime Janvier (384.) lesz. Az élő rangsor kalkulációja alapján Marci most a 81. helyezettnek tekinthető a világranglistán, az újabb siker a 78., a végső tornagyőzelem a 73. helyezést jelentené a számára.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés