Borsodi Fonó, hímzett várral

Akt.:
XXII. Borsodi Fonó
XXII. Borsodi Fonó
Miskolc – Jó zenével várta a szórakozni vágyókat pénteken és szombaton a XXII. Borsodi Fonó.

A nagy múltú rendezvény programkínálata jelentős átalakuláson ment át, bár megőrizte eredeti nevét. „A kezdetek még az 1970-es évekre nyúlnak vissza, akkor a Gárdonyi Művelődési Házban indult a népzenei sorozat. Aztán 2007-től átköltözött ide a Diósgyőri Várba a rendezvény. Népzenei fesztiválnak indult, de most már az elmúlt években inkább összművészeti találkozó lett, mert nyitottunk a könnyűzene és a pop műfaj felé is, hogy minél többeknek kedvezzünk” – tudtuk meg Almási Beatrixtól, a vár kommunikációs menedzserétől.

Fényfestés, minőségi zenék

Napközben a tárlatvezetés mellett, a Felső várudvarban népi- és egyéb mesterségek mutatkoztak be. A Vásártéren pedig szekrényjáték és szalmalabirintus várta a gyerekeket, miközben a Számadó zenekar népi dallamai nyomán táncház alakult.

A fesztivál különlegessége idén is a Fonó liget és a fényfestés volt, amely „kihímezte” a várfalakat.

A bulizni vágyók pénteken a Csík zenekar koncertjére rophatták a Lovagi Tornák Terén, majd Petruska és Ocho Macho zenéje került terítékre.

Szombaton, zárásképpen Rúzsa Magdi szórakoztatta népes miskolci rajongótáborát.

ÉM-DA


Nagy siker volt a Csík koncert a Borsodi Fonón
Miskolc - Karácsony János volt a Csík Együttes vendége a Borsodi Fonón péntek este Diósgyőrben. A legendás gitárossal kiegészült Csík együttes nagyon jó hangulatot teremtett a Lovagi Tornák terén.
hirdetés